Dogovoreno

Rusko cjepivo proizvodit će se u Srbiji

Srbija će postati prva zemlja u jugoistočnoj Europi koja će proizvoditi cjepivo Sputnjik V i ono će se kasnije moći izvoziti u susjedne države
Lifestyle / Zdravlje | 25. 03. 2021. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski Fond za izravne investicije (RDIF) i srbijanski Institut za virusologiju, cjepiva i serume Torlak objavili su u četvrtak da su postigli dogovor o proizvodnji ruskog cjepiva Sputnjik V protiv koronavirusa u Srbiji koja bi mogla započeti do svibnja u postrojenjima Torlaka, prenijela je agencija Tanjug.

Srbija će, dodaje se, postati prva zemlja u jugoistočnoj Europi koja će proizvoditi cjepivo Sputnjik V i ono će se kasnije moći izvoziti u susjedne države, navedeno je u priopćenju. Direktor RDIF-a Kiril Dimitrijev zahvalio je vladi Srbije za kontinuiranu potporu i povjerenje u Sputnjik V.

"Srbija je među prvim zemljama u svijetu koje su odobrile Sputnjik i koriste to cjepivo radi zaštite stanovništva od koronavirusa. Proizvodnja ruskog cjepiva u Torlaku osigurat će lakšu logistiku i pomoći da se ubrza program cijepljenja u zemlji", rekao je Dimitrijev.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je, među ostalim, da će proizvodnja cjepiva Sputnjika V u Institutu Torlak jačati kapacitete Srbije u borbi protiv pandemije koronavirusa i otvoriti nove perspektive za distribuciju toga cjepiva u jugoistočnoj Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close