Dezinformacijski rat

Ruska internet ofanziva protiv britanskog cjepiva

Cilj internetske ofenzive je naškoditi vjerodostojnosti cjepiva i proizvesti strah od njegova korištenja
Lifestyle / Zdravlje | 17. 10. 2020. u 12:26 Bljesak.info
Propagandni rat

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraga britanskog Timesa otkrila je kako se iz Rusije vodi propagandno dezinformacijski rat protiv cjepiva koje za kompaniju AstraZeneca razvija britansko sveučilište Oxford.

Cilj internetske ofenzive je naškoditi vjerodostojnosti cjepiva i proizvesti strah od njegova korištenja, navodi Times te dodaje kako posrednici po društvenim mrežama raspačavaju slike, memove i kratke filmove uglavnom u zemljama koje su najavile da će kupiti rusko cjepivo.

Ne samo da bi takva propagandna kampanja mogla naštetiti britanskom cjepivu nego i globalnim naporima da se zaustavi širenje lažnih informacija o štetnosti cjepiva, zbog kojih neki najavljuju da se neće cijepiti.

Osim toga, već godinama u svijetu traje šira kampanja protiv cijepljenja, čiji pobornici, poznatiji kao antivakseri, tvrde da cjepiva uzorkuju bolesti i stanja poput autizma.

Cijela priča o cijepljenju ide tako daleko da su skovane brojne teorije zavjere o tome da je cijepljenje protiv covida-19 dio globalnog plana o čipiranju ljudi i slično.

Opširnije na stranicama Jutarnjeg lista

Kopirati
Drag cursor here to close