Alen Šeranić

RS: Nema novih slučajeva virusa korona, pod nadzorom 210 osoba

"Po pitanju nadzora najviše osoba je u Banjoj Luci i to njih 118", rekao je Šeranić.
Lifestyle / Zdravlje | 06. 03. 2020. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:DW / Najviše osoba pod nadzorom zbog koronavirusa je u Banjoj Luci i to njih 118

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, rekao je da nema novih slučajeva korona virusa, a pod nadzorom se nalazi 210 osoba.

"Po pitanju nadzora najviše osoba je u Banjoj Luci i to njih 118", rekao je Šeranić.

On je dodao da će se angažirati psiholozi kako bi oni koji su u izolaciji dobili određenu potporu. Šeranić je rekao da će od Svjetske zdravstvene organizacije dobiti određenu pomoć kako bi se nastavilo s kvalitetnim radom kao do sada.

Jela Aćimović, član Koordinacijskog tima, rekla je da su se dugo pripremali za reagiranje na pojavu virusa korona i da su spremni da odgovore na taj izazov.

"Molimo stanovništvo da se ponaša odgovorno i da ispoštuju propisane mjere kako bismo spriječili širenje virusa korona u Srpskoj", rekla je Aćimovićeva.

Zvjezdana Rajkovača, član tima,  rekla je da su dva pacijenta koja su zaražena virusom korona i danas bez bilo kakvih simptoma.

Dodala je da Univerzitetski klinički centar Republike Srpske raspolaže s dovoljno kapaciteta za smještaj pacijenata koji eventualno budu zaraženi.

Mirza Palo, predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije u BiH, rekao je da je zdravstveni sustav u Srpskoj spreman suočiti se s pojavom virusa korona, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close