Donacija, donacije...

RS donira Federaciji - cjepiva stižu i u Mostar

Republika Srpska pomaže Federaciji
Lifestyle / Zdravlje | 20. 07. 2021. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska će određeni broj cjepiva donirati Medicinskom fakultetu u Tuzli i Domu zdravlja u Mostaru, te prije svega lokalnim zajednicama u Federaciji BiH u kojima žive Srbi, rekao je jučer premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Naime, u ponedjeljak je u RS stiglo 240.000 kineskih cjepiva Sinopharm i 50.000 ruskog Sputnjika V.

Višković je rekao da će Republika Srpska "načelno prihvatiti" donaciju cjepiva iz Azerbejdžana, te da će cijeli kontingent biti ustupljen FBiH, kako bi RS “pokazao soldarnost, da u tom entitetu bude cijepljen što veći broj građana”, piše Avaz.

U FBiH u ponedjeljak je stiglo i 40.000 doza AstraZenece kao donacija Azerbejdžana.

Višković je naglasio da je do sada u Republiku Srpsku, bez ove pošiljke, stiglo oko 580.000 doza, te dodao da se narednih dana očekuje još donacija.

''Narednih dana trebalo bi da stigne i 50.000 doza ruske vakcine Sputnjik V, druga doza, čime bi RS imala više od milijun cjepiva, što znači da bi u nekom narednom periodu moglo biti cijepljeno 50 posto građana'', rekao je Višković.

Inače, više od pola godine od kako je u brojnim zemljama širom svijeta pokrenuta kampanja masovnog cijepljenja protiv korona virusa, vlasti Federacije BiH, nisu uspjeli osigurati ni približno dovoljan broj doza nužnih za imunizaciju građana.

U Sarajevu su krenuli i prosvjedi protiv nesposobnih vlasti, jer i ono malo cjepiva što BiH ima uglavnom je donirano, jer zašto bi se političari pobrinuli za svoje građane te im osigurali i kupili cjepiva, kada je lakše moljakati i tražiti da nam se jadnima i siromašnima, s najbogatijim političarima, doniraju cjepiva. 

Kopirati
Drag cursor here to close