Dokazani prijatelji

RS će osigurati cjepivo protiv koronavirusa

"Poduzimamo sve mjere kako bismo u suradnji s proizvođačima osigurali da Republika Srpska ima dodatni broj cjepiva", naglasio je Dodik.
Lifestyle / Zdravlje | 24. 01. 2021. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska poduzima sve mjere kako bi u kontaktima s proizvođačima osigurala da ima dodatni broj cjepiva protiv virusa korona.

"Mi smo uvjereni da ćemo veoma brzo riješiti pitanje kvalitetne nabavke cjepiva putem naših dokazanih prijatelja i osigurati da građani Republike Srpske budu uključeni u proces općeg cijepljenja. Cijepljenje će biti stvar onih koji to žele, a naša je obveza da osiguramo cjepivo", rekao je za Srnu Dodik poslije sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banja Luci.

On je naveo da Republika Srpska, sve njene institucije, predstavnici na svim razinama vlasti u ovom trenutku rade na odgovornom izvršavanju zadataka vezano za sanaciju pandemije virusa korona i njenih posljedica.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska se pokazala kao sposobna da odgovori na izazove pandemije i danas putem raznih mehanizama pokušava da osigura neophodna cjepiva za sve građane u Republici Srpskoj.

Dodik je rekao da je Republika Srpska platila 400.000 cjepiva putem programa Covax više od šest milijuna maraka, a cjepiva nema.

"Poduzimamo sve mjere kako bismo u suradnji s proizvođačima osigurali da Republika Srpska ima dodatni broj cjepiva", naglasio je Dodik.

Podsjetimo, tijekom posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je prijavljene su najmanje 204 novozaražene osobe koronavirusom.

Od tog broja, u Federaciji BiH 124, 72 u Republici Srpskoj i osam u Brčko distriktu. Preminulo je najmanje pet osoba – dvoje iz FBiH , pet iz RS.

Kopirati
Drag cursor here to close