Amerika

Rodila žena koja je u komi već deset godina

Žena koja se već deset godina nalazi u vegetativnom stanju porodila se krajem prosinca u američkoj Arizoni.
Lifestyle / Zdravlje | 05. 01. 2019. u 11:57 Bljesak.info/Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žena koja se već deset godina nalazi u vegetativnom stanju porodila se krajem prosinca u američkoj Arizoni.

Lokalni mediji navode da je policija Phoenixa pokrenuta istraga o silovanju u bolnici Hacienda HealthCare. 

Žena, koja je nakon gušenja, već deset godina u vegetativnom stanju, silovana je, ostala trudna, a 29. prosinca se i porodila. Navedeno je da osoblje bolnice nije znalo da je žena trudna sve dok nije počela da se porađa. Istaknuli su da je rođena zdrava beba. 

Glasnogovornica bolnice Nancy Salmon potvrdila je da je u tijeku istraga i da u ovom trenutku ne mogu dati više informacija.

Inače, navedena bolnica u kojoj se ovo dogodilo na lošem je glasu. Bolnica Hacienda HealthCare je gotovo izgubila sredstva iz Medicarea u prosincu 2013. nakon što je ADHS otkrio da je barem jedan član osoblja zlostavljao više pacijenata, dok je nekoliko članova osoblja napravilo propuste u prijavljivanju zlostavljanja od strane osoblja.

Jedan član osoblja bio je otpušten zato što je ponovio neprimjerene seksualne komentare pacijentima. Nakon tih incidenata bolnici je ostavljena godina da ispravi "nedostatke" u obuci osoblja i liječenju pacijenata od strane osoblja ili da bude izostavljena iz popisa Medicarea. U izvještaju stoji kako su nedostatke ispravili za manje od mjesec dana kasnije.

Hacienda ima ocjenu s jednom zvjezdicom - "mnogo ispod prosjeka" - na Medicare.gov, službenoj bazi podataka programa povezanih s zdravstvenim programom koji financira vlada.

Kopirati
Drag cursor here to close