Crveni alarm

Respiratori koji su stigli iz Kine mogu naštetiti pacijentima

Na dokumentu od pet stranica liječnici su naveli kako vjeruju da uređaj uzrokuje teška zdravstvena oštećenja kod pacijenata te kako čak može dovesti do smrti.
Lifestyle / Zdravlje | 30. 04. 2020. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doktori u Ujedinjenom Kraljevstvu zabrinuti su zbog 250 respiratora kupljenih u Kini te su pozvali nadležne da vrate ove uređaje ili izvrše zamjenu.

Medicinski eksperti iz zdravstvene organizacije ''Sandwell and West Birmingham NHS Trust'' upozorili su kako je model ''Shangrila 510'', proizveden od strane tvrte ''Chinese firm Beijing Aeonmed Co. Ltd.''m uzrokovao značajna oštećenja kod pacijenata, uključujuči i smrt, prilikom korištenja u bolnicama.

U pismu koje je podijelio NBC News, stariji liječnici otkrili su kako se zapravo radi o ventilatorima koji služe za pomoć prilikom disanja u ambulatnim kolima, a ne u bolnicama, a koji uz to imaju problem s opskrbom kisikom i ne mogu biti očišćeni kako treba.

Na dokumentu od pet stranica liječnici su naveli kako vjeruju da uređaj uzrokuje teška zdravstvena oštećenja kod pacijenata te kako čak može dovesti do smrti.

''Bit ćemo sredni ako nadležni povuku i zamijenu ove respiratore sa uređajima koji su odgovarajući za intenzivnu njegu pacijenata'', rekli su liječnici.

Pritužbe su stigle nakon isporuke 300 kineskih respiratora koji su u UK stigli 4. travnja. 

Najveći problem predstavlja činjenica da nije poznati koliko ih je poslala tvrtka ''Beijing Aeonmed'' te koje su sve bolnice u UK primile upravo ove urađaje, a nepoznat je i podatak koliko su plaćeni.

Kopirati
Drag cursor here to close