Oboljeli

Registriran 41 slučaj ospica: Čak 93 posto oboljelih nisu bili cijepljeni ili su nepotpuno cijepljeni

U Srbiji od početka listopada registriran 41 slučaj ospica  
Lifestyle / Zdravlje | 04. 11. 2017. u 13:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srbiji je od početka listopada registriran ukupno 41 slučaj oboljelih od ospica više od 70 posto zaraženih je hospitalizirano.

Kako javlja Tanjug pomoćnica direktora Instituta "Batut" epidemilog Darija Kisić Tepavčević ja kazala kako većina oboljelih ima povišenu temperaturu i tipične promjene na koži. Kada je riječ o učestalosti komplikacija zabilježena su dva slučaja zapaljenja pluća.

Po njenim riječima 93 posto svih oboljelih nisu bili cijepljeni ili su bili nepotpuno cijepljeni. Kada je riječ o proglašavanju epidemije Kisić Tepavčević  je kazala kako epidemija predstavlja broj oboljelih veći od uobičajenog, ali kako su kriteriji strožiji kada je riječ o ospicama. Također, navela je kako je do sredine ove godine manje od 30 posto djece s područja Beograda bilo cijepljeni, te kako sada taj postotak iznosi više od 50 posto.

"Slična je situacija i u drugim krajevima Srbije. Veliki gradovi su najveći problem jer tu imamo najmanji obuhvat kad je u pitanju ovo cjepivo", kazala je Kisić Tepačević.

      

Kopirati
Drag cursor here to close