Prosvjed medicinara

VIDEO | Prvi pozitivni signali iz Vlade HNŽ - sjeda li se za pregovarački stol?

Iako se još uvijek radi o neslužbenim informacija, Vlada HNŽ navodno je iskazala spremnost da sjedne za pregovarački stol.
Lifestyle / Zdravlje | 05. 01. 2021. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema izjavama predstavnika Sindikat SKB-Mostar i neovisnog strukovnog sindikata zdrvenih djelatnika HNŽ iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije stižu pozitivni signali u vezi pregovora oko novog kolektivnog ugovora djelatnicima u zdravstvu.

Foto: Bljesak.info / Iz Vlade HNŽ stižu pozitivni signali

Kao su kazali, iako se još uvijek radi o neslužbenim informacija, Vlada HNŽ navodno je iskazala spremnost da s predstavnicima ovih sindikata sjedne za pregovarački stol i zajednički otpočnu postupak pregovaranja oko Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz oblasti zdravstva na području HNŽ.

Foto: Bljesak.info / Vlada HNŽ iskazala spremnost da sa sindikatima sjedne za pregovarački stol 

''Jutrošnje informacije nam govore da su došli pozitivni signali iz Vlade HNŽ za što ćemo vidjeti hoće li se pretočiti u konkretan dogovor. Dobili smo neslužbene informacije da bi predstavnici sindikata mogli biti pozvani na razgovor u Vladu'', kazali su iz Sindikata.

Foto: Bljesak.info / Spremni su opet doži pšred Vladu i ostati dok se ugovor ne potpiše

Prosvjednom šetnjom zdravstveni radnici poručili su Vladi HNŽ, premijeru Vlade i zastupniku u Skupštini HNŽ Nevenku Hercegu te resornom ministru Goranu Opsenici da je krajnje vrijeme da se pristupi potpisivanju kolektivnog ugovara. Ukoliko ne dođe do toga, poručuju, spremni su ''opet doći pred zgradu vlade i ostati tu dok se ugovor ne potpiše''.

Zdravstveni radnici organizirali su u utorak u Mostaru prosvjednu šetnju od Španskog trga do zgrade Vlade HNŽ-a na kojoj se okupilo oko 2600 prosvjednika iz cijele županije. Prosvjednike su tijekom šetnje, pored prolaznika, s balkona Covid bolnice pljeskom podržali i zdravstveni djelatnici s prve crte u obrani od koronavirusa.

Foto: Bljesak.info / Podrška iz Covid bolnice

Inače, štrajk zdravstvenih radnika koji je započeo prije petnaestak dana i dalje je u tijeku. Kako su kazali, ogromni su problemi trenutno u zdravstvu zbog štrajka.

 ''Ljudi su bez zdravstvene zaštite, svi smo pred zidom, a vjerujem da je Vlada shvatila da se mora poduzeti nešto u vezi ovoga'', kazali su moleći građane za strpljenje zbog cijele situacije.

Foto: Bljesak.info / Prosvjedna šetnja zdravstvenih djelatnika ulicama Mostara

Pozdravljajući prve informacije iz Vlade HNŽ i čekajući službeni poziv Sindikati upozoravaju da će, ukoliko do njega ne dođe, tek tada nastupiti prave rigorozne mjere.

Foto: Bljesak.info / Ukoliko ne dođe do ugovora nastupaju prave rigorozne mjere
Kopirati
Drag cursor here to close