#BUDIMOODGOVORNI

Provedena kampanja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

Provedena kampanja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke pod nazivom #BUDIMOODGOVORNI
Lifestyle / Zdravlje | 27. 10. 2020. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu kampanje #BUDIMOODGOVORNI koju je provela Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, udrugama i ustanovama koje skrbe o najugroženijim kategorijama stanovništva dijeljena su zaštitna sredstva.

Zaštitna sredstva su dijeljena u domovima za djecu s poteškoćama u razvoju, staračkim domovima, ustanovama za palijativnu skrb, domovima i udrugama umirovljenika i drugim kategorijama najugroženijeg stanovništva u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Osim zaštitnih sredstava najugroženijim kategorijama stanovništva dijeljeni su i higijenski paketi dobiveni od Federalne uprave civilne zaštite

Cilj kampanje #BUDIMOODGOVORNI bio je ukazati na pogoršanu epidemiološku situaciju u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao i podići svijest i odgovornost građana prema sebi, ali i prema drugima poštujući zapovijedi i mjere koje je donio Županijski stožer civilne zaštite.

Tijekom ove kampanje na svim radio postajama u Županiji Zapadnohercegovačkoj Grude, Široki Brijeg, Posušje, Plus i Ljubuški od 21. listopada emitira se promotivni jingl kampanje kojim se ukazuje na poštivanje epidemioloških mjera.

''Ovo nije kraj naše kampanje jer broj oboljelih u našoj Županiji u stalnom je porastu u protekla dva tjedna. Mi ćemo nastaviti s našim aktivnostima, a u tome će nam siguran sam kao i do sada pomoći naše radijske postaje na čemu im zahvaljujemo, a nadam se da će nastaviti pomagati i Federalna uprava civilne zaštite u dodjeli zaštitnih sredstava, zatim pripadnici službe osnovane pri županijskom Crvenom križu i naravno u prvom redu svi naši građani pridržavajući se zapovijedi, mjera i uputa Stožera'', rekao je između ostalog dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

U sklopu kampanje #BUDIMOODGOVORNI Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je tiskala promotivne letke i plakate koji su dijeljeni i postavljani na javnim mjestima.

''Ovom kampanjom pokušali smo, a nadam se da smo i uspjeli ukazati na pogoršanu epidemiološku situaciju, ali i na pridržavanje zapovijedi i mjera Stožera, ponajprije na obvezno nošenje zaštitnih maski, izbjegavanje masovnog okupljanja, kao i držanja propisanog razmaka. Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke će nastaviti s preventivnim djelovanjem na  sprječavanju širenja koronevirusa'', rekla je Anamaria Begić sudionica kampanje, djelatnica Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Kopirati
Drag cursor here to close