Univerzitet u Zenici

Promovirana knjiga doktorice Alme Mekić-Abazović "Hitna stanja u onkologiji"

Lifestyle / Zdravlje | 16. 05. 2016. u 14:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Univerzitetu u Zenici promovirana je knjiga "Hitna stanja u onkologiji" doktorice Alme Mekić-Abazović, kojom se nastoji pratiti suvremene trendove u onkologiji, ali i olakšati rad liječnika koji se bave onokologijom.

Docentica Alma Mekić-Abazović, istaknuti bosanskohercegovački onkološki stručnjak, svoje stručno štivo usmjerila je prije svega prema studentima zdravstvenih i medicinskih fakulteta, ali će zahvaljujući aktuelnoj tematici ove knjige i prilagodljivom jeziku biti razumljiva širem auditoriju.

Knjiga "Hitna stanja u onkologiji" prijemčivim načinom pisanja pruža mnoge odgovore na pitanja koja nas često plaše i postavljati, ali će njenom upotrebom u praksi pokazati se da će pružati kompletnu uslugu onkološkim pacijenatima i olakšati rad liječnicima i medicinskom osoblju.

"Ova knjiga sadrži najnovije terapijske algoritme, koje bi svaki od liječnika koji dolaze u dodir s onkološkim pacijentima treba da poznaju i primjenjuje", rekla je doktorica Abazović.

Pisana kao znanstveno stručno štivo u kojem se precizno opisuju kliničke karakteristike, dijagnostika i terapija onkoloških oboljenja, u knjizi je primjenjeno veliko kliničko iskustvo i znanstveni pristup brojnim rješenjima, i knjiga predstavlja veliki doprinos znanosti i struci u bosanskohercegovačkoj onkologiji, istaknuto je tijekom promocije.

Autorica Alma Mekić-Abazović duže je vrijeme na čelu Onkološkog odjela Kantonalne bolnice u Zenici i docent na Katedri za kirurgiju Zdravstvenog fakulteta u Zenici, a među kolegama i pacijenata uživa ogromno povjerenje i uvažavanje struke.

Kopirati
Drag cursor here to close