3. rujna 2017.

Prijavite se za izlet na Vrh Osobac

Lifestyle / Zdravlje | 28. 08. 2017. u 12:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naredne nedjelje 3. rujna 2017. HPD Prenj 1933 u suradnji sa stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira jednodnevni društveni izlet na planinu Prenj s usponom na vrh Osobac visok 2024 metra nad morem.

Vrh Osobac nalazi se na sjeveroistočnoj strani Prenja i izdvojen je od drugih visokih prenjskih vrhova, na što samo ima podsjeća, a s vrha se upravo zbog izdvojenosti pružaju odlični pogledi na ostatak Prenja i druge hercegovačke planine.

Planirana putanja izleta je s Rujišta, preko Bijelih Voda, Prijevorca i Lasnog dola, a za uspon je potrebno oko 4 do 5 sati. Uspon je kondiciono zahtjevan i tehnički nezahtjevan.

Potrebno je imati standardnu planinarsku opremu, te ponijeti sa sobom dovoljno vode za piće budući da je sušni period i moguće je da su neki izvori presušili. Hrana je iz ruksaka, navode u priopćenju ovog planinarskog društva.

Polazak je 03. rujan 2017. godine (nedjelja) u 6.30 h ispred stadiona Zrinjskog (sjeverni ulaz).
Prijevoz će biti organiziran kombijem društva i osobnim autima.

Povratak je planiran u večernjim satima, a u povratku ostane vremena i za piće.

Okvirna cijena izleta s uračunatim troškovima organizacije i prijevoza za članove planinarskih društava je 8 KM, a za one koji nisu članovi 13 KM.

Voditelj izleta je Branimir Arapović (mob: 063/349 558) kojemu se možete javiti za prijavu i dodatne informacije o izletu.

Kopirati
Drag cursor here to close