Prijedlog protokola

Čeka se potez vlasti - Hoće li biti zaustavljen štrajk zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u?

''Pacijenti nemaju svoju zdravstvenu uslugu, predstoji nam katastrofa ukoliko se ne riješi ovaj problem''
Lifestyle / Zdravlje | 12. 01. 2021. u 14:51 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg ispred Vlade HNŽ zatražio je od odvjetničkog tima sindikata zdravstvenih djelatnika da dostave prijedlog protokola o načinu pregovaranja novog Kolektivnog ugovora, rekao je za Bljesak.info Dalibor Vuković predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ.

''OD našeg sindikata je zatraženo da dostavimo prijedlog protokola o načinu pregovaranja novog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na teritoriju HNŽ kako bi ga vlada usvojila i kako bi se krenulo u pregovore. Sindikat je poslao prijedlog protokola i u ovom trenutku na potezu su premijer Nevenko Herceg i ministar Goran Opsenica'', kazao je Vuković

Sindikat čeka potez vlasti da se potpiše kolektivni ugovor i zaustavi generalni štrajk u zdravstvu, poručili su.

''Da li je ovo jos jedan pokušaj vlade da prevari sindikat ili je stvarna iskrena želja da se problem riješi'', zapitao se Vuković, dodajući kako će se odgovor na ovo pitanje uskoro saznati.

Podsjetimo, početkom siječnja održana je još jedna prosvjedna šetnja zdravstvenih radnika iz Hercegovačko neretvanske županije.

Na prosvjedu su sudjelovali svi članovi sindikata, od Konjica do Čapljine.

Inače, Vlada HNŽ je dan prije održavanja velike prosvjedne šetnje pozvala Neovisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar da zajednički otpočnu postupak pregovaranja. Iz Vlade HNŽ kazali su kako je Pregovarački tim u ime Vlade, resornog Ministarstva, osnivača zdravstvenih ustanova, općina, gradova, županija i FBiH, ''bio spreman supotpisati Protokol i otpočeti postupak pregovaranja u vjeri kako korektan dijalog i iskreno socijalno partnerstvo nemaju alternativu''.

Komentirajući taj poziv Vuković je napomenuo kako do održavanja šetnje nisu dobili poziv na bilo kakvu sjednicu gdje se imenom i prezimenom pozvao član sindikata, zakazalo točno vrijeme i stavio dnevni red da se pregovara o kolektivnim ugovorima.

''Činjenica je da smo došli do zida. Pacijenti nemaju svoju zdravstvenu uslugu, predstoji nam katastrofa ukoliko se ne riješi ovaj problem'', upozorio je ranije Vuković.

Kopirati
Drag cursor here to close