WHO

Postupak odobrenja ruskog Sputnjika V "još na čekanju"

"Gotovo svaki dan radimo s ruskim ministarstvom zdravstva na preostalim pitanjima koje treba riješiti ruski fond za izravna ulaganja"
Lifestyle / Zdravlje | 14. 10. 2021. u 07:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u srijedu da je postupak za odobrenje cjepiva Sputnjik V protiv covida-19 za hitnu uporabu "na čekanju" zbog nepotpunih podataka i pravnih procedura, ali se tijelo UN-a nada da će se to "riješiti vrlo brzo".

"Gotovo svaki dan radimo s ruskim ministarstvom zdravstva na preostalim pitanjima koje treba riješiti ruski fond za izravna ulaganja", rekla je Mariangela Simao, pomoćnica šefa WHO-a za pristup lijekovima i zdravstvenim proizvodima, prenosi Hina.

Simao je rekla da će WHO, čim se postigne dogovor, ponovno otvoriti slučaj i procijeniti dostavljene podatke koji su "još uvijek nepotpuni" i nastaviti s inspekcijama u proizvodnim postrojenjima u Rusiji.

"Svim podnescima koje imamo pristupamo na jednak način", rekla je Simao, ali nije navela vremenski okvir kada bi se postupak mogao završiti.

Ruski ministar zdravstva Mihail Muraško rekao je ranije u listopadu da su uklonjene sve prepreke da WHO registrira cjepivo i da je preostalo tek nešto administrativnog posla.

 

Kopirati
Drag cursor here to close