Vlada HNŽ

Posjeta Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom u Stocu

Herceg je danas u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, posjetio Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu.
Lifestyle / Zdravlje | 03. 12. 2019. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HNŽ / Posjeta Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije posjetio je danas, u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu.

''Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u cijelosti dijeli europske vrijednosti i čvrsto je opredijeljena da se još snažnije uključi u procese svakoga mogućeg oblika potpore jednoj od najranjivijih populacija u našem društvu. Svjedoci smo kako se osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu još uvijek susreću s nizom izazova, počevši od onih tehničkih u smislu arhitektonskih barijera, preko informacijsko-komunikacijskih, obrazovnih, socijalno-ekonomskih, poteškoća u zapošljavanju, do onih emocionalnih koje stvara nerazumijevanje određenih pojedinaca u društvenoj zajednici“, kazao je predsjednik Herceg.

Dodao je i kako će Vlada, sukladno mjerodavnostima, učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi osobama s invaliditetom bilo omogućeno maksimalno uživanje svih prava koja im pripadaju, kao punopravnim ali poglavito ranjivim članovima zajednice.

''Uložili smo značajna sredstva u proširenje Doma, u Rebalansu ove godine i Prijedlogu Proračuna za iduću godinu planiramo osigurati još 300.000 KM kako bi Dom mogao primiti nove štićenike te uposliti novih 15-tak djelatnika'', zaključio je predsjednik Herceg.

Nikica Markić,  ravnatelj Doma, u ime korisnika i uposlenika zahvalio je Vladi HNŽ-a i predsjedniku Hercegu na kontinuiranoj potpori radu te ustanove koja skrbi za štićenike iz HNŽ, ali i šireg područja.

Kopirati
Drag cursor here to close