Nije lako

Posao od kuće: Kako sačuvati leđa?

Možda radite za kuhinjskim stolom, na kauču u dnevnoj sobi ili čak iz kreveta, što je daleko od idealnog mjesta za rad.
Lifestyle / Zdravlje | 23. 04. 2020. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjediti satima u uredu već je loše no ako radite od kuće zbog pandemije koronavirusa nemate ni svoju vjernu, možebitno ergonomsku, uredsku stolicu i radni stol.

Možda radite za kuhinjskim stolom, na kauču u dnevnoj sobi ili čak iz kreveta, što je daleko od idealnog mjesta za rad, piše Hina.

Dok se tako snalazite, kako bi pomogli svojim leđima trebali bi redovito mijenjati položaj pa i radni prostor, savjetuje Kampanja za zdravija leđa (AGR), njemačka udruga koja promiče i objavljuje istraživanja o spriječavanju bolova u leđima.

Promjene položaja s istezanjem mišića i zglobova mogu činiti čuda, kažu stručnjaci.

Dodatnoj raznolikosti na neko vrijeme može doprinijeti visoki stol za kojim se stoji ili, ako ga nemate, neka viša radna površina u kuhinji.

A možete, primjerice, i sve svoje telefonske razgovore obavljati na nogama ili šećući okolo. To će ublažiti naprezanje leđa i pružiti vam malo tjelovježbe.

AGR također savjetuje onima koji rade od kuće da osiguraju dostatno osvjetljenje radne površine jer inače naprežete ne samo oči nego i leđa jer se stalno morate naginjati naprijed kako bi bolje vidjeli.

Kopirati
Drag cursor here to close