Pritisak pandemije

Popunjena sva covid odjeljenja u Trebinju, traži se mjesto za teže slučajeve

I dalje problem stvara nedostatak medicinskog osoblja.
Lifestyle / Zdravlje | 23. 11. 2020. u 21:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sva trebinjska Covid odjeljenja su popunjena, a u Bolnici Trebinje je trenutno smješteno 107 pacijenata zaraženih koronavirusom, dok je sedam pacijenata u izolacijskom dijelu, pa slobodnih kreveta više nema.

Potvrdio je to za Avaz Stanko Buha, zamjenik direktora Bolnice Trebinje, za medicinska pitanja.

''To je bilo jutrošnje stanje, u međuvremenu smo morali otpustiti neke pacijente da bismo napravili mjesto za teže. Otpustili smo pacijente kojima nije završeno liječenje, ali mogu nastaviti primati terapiju kući'', istaknuo je Buha i dodao da je u tijeku proširivanja kapaciteta na način da će neke od liječničkih soba biti pretvorene u bolesničke.

I dalje problem stvara nedostatak medicinskog osoblja.

''Do sada su nam se s Biroa javila tri liječnika i četiri medicinske sestre, a nadam se da će ih biti još. Povukli smo i naše specijalizante iz Beograda i Banja Luke, točnije one koji su mogli doći'', pojasnio je Buha.

Dodao je da je liječnički kadar sada koliko toliko popunjen, ali još uvijek nedostaje srednji medicinski kadar.

''Ne opada broj pacijenata kojima je potrebna hospitalizacija, ali je se nadam i uvjeren sam da će se bolnica izboriti s tim. Za sada je reguliran i problem nedostatka kisika'', naglasio je Buha.

Podsjetimo, više od polovice hospitaliziranih pacijenata u Bolnici Trebinje su mlađi od 70 godina, dok nema onih ispod 30 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close