Dobila si lijepu boju?

Pomoću ovih pet trikova preplanuli ten trajat će dulje

Postoji li onda veće razočarenje da nam se boja (za koju smo se dooobro namučile) ispere nakon relativno kratkog vremena?
Lifestyle / Zdravlje | 22. 08. 2020. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Priznajmo same sebi, gotovo svaka od nas želi biti što tamnija tijekom ljeta i to pokušavamo na sve moguće načine. Postoji li onda veće razočarenje da nam se boja (za koju smo se dooobro namučile) ispere nakon relativno kratkog vremena? Upravo zbog toga pronašli smo načine da uživamo u svom preplanulom tenu što duže, piše miss7.

Tuširanje u mlakoj vodi

Želiš li da tvoj brončani ten traje duže, nikako se ne bi trebala tuširati u vrućoj vodi. Vruća voda isušuje kožu zbog čega ona može dehidrirati, a to dovodi do bržeg ljuštenja kože. Općenito izbjegavaj dugotrajno kupanje, a za njegu kože tijekom tuširanja preporučuju se proizvodi koji hidratiziraju kožu.

Hidratacija kože

Za vrijeme ljetnih dana, koži je najpotrebnija hidratacija kako bi ostala nahranjena i kako se ne bi isušila. Hidratacija kože izrazito je važna prije, tijekom i poslije sunčanja. Kožu možeš hidratizirati različitim proizvodima, kao što su kreme, losioni ili ulja, važno je samo svakodnevno ih koristiti, a preporučuje se čak i dva puta na dan.

Puno tekućine

Osim što je koži potrebna vanjska hidratacija, nužna je i unutarnja. Dovoljnim unosom tekućine u organizam (otprilike 8 čaša vode na dan) produžuješ život svim stanicama u svom tijelu pa tako i onim površinskim, odnosno potamnjelim stanicama. Osim vode, možeš piti i puno čajeva (voćnih, biljnih, zeleni - crni izbjegavaj) bez zaslađivača.

Redoviti piling

Ne, piling neće ukloniti preplanulu boju kako si vjerojatno prvo pomislila, nego baš suprotno! Vjeruj nam, to je samo mit. Piling uklanja mrtve stanice na koži i priprema je za sunčanje. Tako tvoja koža ostaje svježa i čista, a samim tim i boja koju dobiješ traje duže. Piling je potrebno napraviti otprilike svaka dva tjedna. 

Hrana bogata beta karotenom

Mrkva, mango, marelice, paprike (crvene, narančaste, žute), slatki krumpir, bobičasto voće, crvene jabuke i, zapravo, gotovo svako voće i povrće obojeno narančastom bojom bogato je vitaminom C i beta karotenom, koji su zaslužni za lijep izgled kože. Vitamin C važan je za izgradnju kolagena, dok su karotenoidi zaslužni za tamnjenje kože, ali i za zadržavanje preplanule puti.

Kopirati
Drag cursor here to close