WHO

Pomoć za 'skidanje' s duhana

Pristupna inicijativa za odvikavanje od duhana pomoći će ljudima da imaju besplatan pristup resursima koji su im potrebni da se odviknu od korištenja duhanskih proizvoda...
Lifestyle / Zdravlje | 11. 07. 2020. u 12:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska zdravstvena organizcija (WHO) objavila je da pokreće inicijativu pomaganja 1,3 milijarde korisnika duhana da se riješe te navike tijekom pandemije COVID-19.

''Pristupna inicijativa za odvikavanje od duhana pomoći će ljudima da imaju besplatan pristup resursima koji su im potrebni da se odviknu od korištenja duhanskih proizvoda, poput terapije zamjene nikotina i pristupa digitalnom zdravstvenom radniku radi traženja savjeta'', priopćio je direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Sudeći po agenciji UN-a za javno zdravstvo, pušenje odnosi osam miliona života svake godine, a dokazi otkrivaju da su pušači ranjiviji nego nepušači na razvijanje težih formi COVID-19.

''Ako je, međutim, korisnicima potrebna motivacija da napuste tu naviku, pandemija im pruža pravi potica'', kazao je Tedros.

Inicijativu predvodi WHO, skupa s Međuagencijskom radnom grupom UN-a za borbu protiv neprenosivih bolesti (NCD).

WHO će prvo pokrenuti inicijativu u Jordanu i potom je proširiti globalno u narednim mjesecima, kazao je Tedros, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close