"Hot toddy"

Polualkoholna mješavina odnosi prehladu u trenu  

Hot toddy" naziv je ovog ljutog pića koje bi vam prehladu trebalo odnijeti kao od šale.
Lifestyle / Zdravlje | 26. 10. 2018. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viski, u kombinaciji s medom, limunom i toplom vodom (ili čajem) dokazano ima ljekovita svojstva, prenosi američki portal Mic. "Hot toddy" naziv je ovog ljutog pića koje bi vam prehladu trebalo odnijeti kao od šale.

A ako je vjerovati američkome Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, slijedi jedna od najžešćih sezona prehlade i gripe, i nije ova najavljena epidemija rezervirana samo za SAD. Tek nas, s hladnijim danima, čekaju ove neugodne bolesti, a kada vas već uhvati "hunjavica", nije loše malo zapapriti svoje piće. Ako ste punoljetni, dakako.

Alkohol, naime, djeluje protiv infekcija i spriječava rast malih mikroorganizama zaslužnih za prehladu. Isto tako utječe na širenje krvnih žila i olakšava staničnim membranama da se lakše izbore protiv nakupljene sline. Kombiniran s čajem, medom i limunom, uza sva isparavanja iz ovog vrućeg pića, čini ono što želite - pročišćava i krijepi, navodi Slobodna Dalmacija.

Jedna od popratnih posljedica pijenja ove polualkoholne mješavine je i to da ćete lakše zaspati, piše Vinepair.

Evo i recepta:

- biljni čaj

- viski

- limun

- med

Skuhajte biljni čaj onako kako to volite (može i iz vrećice), a nakon što je prošlo nekoliko minuta, ulijte "šuter" viskija, iscijedite limun i dodajte žličicu meda. Dobro promiješajte.

Kopirati
Drag cursor here to close