Olimpija posvećena brizi za prijevremeno rođene bebe

Podržimo život beba rođenih prije 37. tjedna

Prepoznavši potrebu jedne od najranjivijih društvenih skupina u Bosni i Hercegovini, Coca-Cola je sa svojom prirodnom izvorskom vodom Olimpija pokrenula projekt Podržimo život beba rođenih prije 37. tjedna
Lifestyle / Zdravlje | 08. 05. 2019. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prepoznavši potrebu jedne od najranjivijih društvenih skupina u Bosni i Hercegovini, Coca-Cola je sa svojom prirodnom izvorskom vodom Olimpija pokrenula projekt Podržimo život beba rođenih prije 37. tjedna, tijekom kojeg će u suradnji s partnerima omogućiti kupovinu medicinskih aparata i opreme za njegu prijevremeno rođenih beba.

Na osnovu potreba regionalnih kliničkih centara u Bosni i Hercegovini, u razdoblju od lipnja do rujna, dio prihoda od prodaje prirodne izvorske vode Olimpija bit će izdvojen za opremanje bolničkih odjela na kojima se brinu o prijevremeno rođenim bebama: JU Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, te Sveučilišnoj kliničkoj bolnici i Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru.

Coca-Cola u ovoj godini obilježava 50 godina od početka poslovanja i distribucije svojih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine, a Olimpijin projekt Podržimo život beba rođenih prije 37. tjedna jedan je od načina na koji Coca-Cola daje doprinos rješavanju važnih društvenih problema i pokazuje svoju duboku integriranost i povezanost sa zajednicom.

Foto: PR / Podržimo život beba rođenih prije 37. tjedna

''Velika nam je čast da u povodu obilježavanja pola stoljeća poslovanja Coca-Cole u Bosni i Hercegovini s našom prirodnom izvorskom vodom Olimpijom pomažemo u poboljšanju brige i liječenja najranjivije skupine u društvu – prerano rođene djece. S velikom željom i nadom da se svaka prijevremeno rođena beba u BiH razvije u zdravu i snažnu, ove godine ćemo osigurati medicinsku opremu i aparate potrebne za funkcionalan rad neonatoloških odjeljenja pri klinikama u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli. Ovi mali heroji svoj život započinju presudnom bitkom, a naša težnja je da im kroz ovaj projekt olakšamo da iz nje izađu kao pobjednici”, izjavila je Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Projekt sadrži i edukativni karakter koji za cilj ima podizanje svijesti javnosti o važnosti stvaranja najsigurnijih uslova za njegu prijevremeno rođenih beba, a realizira se uz podršku prijatelja: UMBD – Institut za majku i dijete, Mrvice – Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj, JU Apoteke Sarajevo, Bingo tržni centar, Mercator BH, Konzum BiH, Tropic centar Banja Luka.

 

O Coca‑Coli HBC B-H Sarajevo

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo jedna je od najvećih kompanija u industriji bezalkoholnih pića u Bosni i Hercegovini, a ujedno je i ovlaštena punionica kompanije The Coca-Cola Company. Coca-Cola HBC B-H Sarajevo jedina je kompanija u državi koja proizvodi i distribuira Coca-Coline proizvode, među kojima je i Coca-Cola, koja se u Bosni i Hercegovini počela distribuirati 1969. godine. Sjedište je kompanije u Sarajevu, gdje je smještena i punionica, a proizvodi se distribuiraju putem četiri distribucijska centra i skladišta. Prodajna se ponuda kompanije sastoji od vodećih robnih maraka Coca-Cole, Coca-Cole Zero, Fante i Spritea i robnih maraka pod licencom drugih kompanija. Coca-Cola HBC B-H Sarajevo neprestano traži nove prilike kako bi proširila svoju prodajnu ponudu i tako omogućila potrošačima u Bosni i Hercegovini što veći izbor svojih proizvoda. Kompanija poduzima sve mjere u cilju osiguranja najviše kvalitete svojih proizvoda. Usto, snažan se naglasak stavlja i na održivi razvoj poslovanja, koji je usko povezan s održivim razvojem zajednica u kojima kompanija posluje. 

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo dio je Grupe Coca-Cola HBC, koja posluje u 28 država i snabdijeva tržište od oko 595 miliona stanovnika. Grupa je proglašena svjetskim predvodnikom u industriji pića u sklopu svjetskog i evropskog Dow-Jones indeksa održivog razvoja, a također je uvrštena i u indeks FTSE4Good. Dionice Coca-Cole HBC uvrštene su u najviši razred Londonske burze, tzv. Premium listing (LSE: CCH), a kotiraju i na Atenskoj burzi (ATHEX: EEE). Za dodatne podatke posjetite mrežnu stranicu.

The Coca-Cola Company

The Coca-Cola Company (NYSE: KO) kompanija je koja nudi pića za svaku priliku (total beverage company), sa više od 500 različitih robnih marki u više od 200 država širom svijeta. Uz Coca-Coline napitke, neke od naših vodećih robnih marki u svijetu uključuju napitke AdeZ na bazi soje, zeleni čaj Ayataka, kafu Costa, vodu Dasani, sokove Del Valle, Fantu, kafu Georgia, čajeve i kafe Gold Peak, Honest Tea, sokove Minute Maid, sportske napitke Powerade, sokove Simply, obogaćenu i vitaminsku vodu Sprite, te kokosovu vodu Zico. Kontinuirano širimo i transformišemo ponudu kroz smanjenje količine šećera u našim napicima, te uz kontinuirano uvođenje inovativnih proizvoda. Ujedno radimo na smanjenju našeg uticaja na životnu sredinu kroz očuvanje i obnovu vodnih resursa i promociju recikliranja otpada. Zapošljavamo više od 700.000 ljudi širom svijeta, u saradnji sa partnerskim punionicama, te stvaramo ekonomske prilike u zajednicama u kojima poslujemo. Više informacija dostupno je na našoj globalnoj internet-stranici Coca-Cola Journey, a pratiti nas možete na Twitteru, Instagramu, Facebooku i LinkedInu.

Fairlife® marka je u vlasništvu Fairlife LLC, našeg zajedničkog ulaganja sa Select Milk Producers Inc. Proizvodi Fairlife distribuirani su od strane naše kompanije i partnerskih punionica.

Kopirati
Drag cursor here to close