Dani Cincara 2017

Planinarska manifestacija ''Dani Cincara'' 23. i 24. rujna

Lifestyle / Zdravlje | 19. 09. 2017. u 09:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija "Dani Cincara 2017" održat će se 23. i 24. rujna u Livnu, a u sklopu obilježavanja Dana Općine Livno, koji se obilježava 28. rujna.

Kako je priopćeno iz Planinarskog društva "Cincar" Livno, koji je i organizator manifestacije, okupljanje planinara planirano je 23. rujna u 8.30 sati na Trgu branitelja Livna, odakle je organiziran polazak na izlete odnosno tri rute planinarenja i šetanja.

Prva i druga ruta su okarakterizirane kao lakše, manje zahtjevne rute koje idu iz pravca Livna do planinarskog doma "Kruzi", odnosno od prijevoja Borova glava do planinarskog doma, dok je treća srednje zahtjevna tura i planinari trebaju proći put od Livna preko Cincara te se spustiti do planinarskog doma.

Prijem i smještaj planinara uz prijavu društava na info pultu u planinarskom domu "Kruzi" predviđeno je u 12 sati, a nakon ručka planiran je obilazak livanjskih divljih konja te kraće ture do planinskih dijelova Begovača i Gagića greda.

Drugog dana manifestacije planirana je šetnja po visoravni Kruzi, obilazak livanjskih divljih konja, kao i zahtjevnija ruta planinarenja do "Švabine štale".

Kopirati
Drag cursor here to close