"Aaa raspada mi se glava"

Par savjeta za borbu protiv mamurluka

Ovo su savjeti kako preventivno djelovati na mamurluk
Lifestyle / Zdravlje | 02. 01. 2019. u 10:13 Bljesak.info/ Men's Health
Kopirati

Ono što najčešće radite nakon pijane noći jest gašenje požara, a mi vam savjetujemo da to očajno stanje uopće ne doživite. Ovo su savjeti kako preventivno djelovati na mamurluk, piše Men's Health.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prestanite piti

Lako je reći… ali da, prestanite piti i svakako nemojte odmah leći, to će još više usporiti vaš metabolizam. Ostanite budni još pola sata i napravite si omlet sa sirom. Bogat je cisteinom, aminokiselinom koja pomaže u detoksikaciji organizma. Nemojte zapaliti kuću.

Liječite se

Nakon omleta, popijte 200-miligramsku dozu ibuprofena. To će pomoći ublažiti alkoholom izazvanu upalu, najgori uzrok agonije nakon pijanstva. (Izbjegnite paracetamol zbog stresnog djelovanja na jetru.)

Sljubite glavu s jastukom

Sada možete leći, ali nemojte misliti da ćete prespavati mamurnost. Iz istog razloga zbog kojeg ste ostali dulje budni, alarm ćete postaviti da zazvoni točno u 8 sati. I isključite snooze.

U vodi je spas

Kad se probudite, važno je što se prije rehidrirati, bila to velika čaša vode ili nekoga sportskog izotonika. Jaja sa slaninom odličan su izbor i za doručak. I zaboravite onu “klin se klinom izbija”, ne posežite za alkoholom – samo ćete produljiti agoniju.

 

Kopirati