Kvarovi

Pacijenti zabrinuti zbog aparata na Klinici za onkologiju SKB Mostar

Iz SKB Mostar kažu kako ''u zadnjih sedam godina, otkako se pacijenti zrače na Klinici za onkologiju, nije došlo do prekida u kontinuitetu radioterapije…''
Lifestyle / Zdravlje | 12. 11. 2019. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na Klinici za onkologiju SKB Mostar, prethodnih dana došlo je do niza manjih kvarova na aparatu za zračenje koji su uspješno otklonjeni i aparat je u pogonu od jutros, 12.11.2019.godite te pacijenti nastavljaju redovno sa svojim terapijama, prema rasporedu'', rečeno je za portal Bljesak.info.

Naime, pacijenti koji se nalaze na liječenju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, na odjelu Onkologije uputili su pismo portalu navodeći kako ''već mjesec dan ne mogu dobiti odgovarajuću zdravstvenu njegu''.

''Zbog učestaloga krvarenja aparata za zračenje (jedinica za vanjsku radioterapiju s dva 'moderna' linearna akceleratora) aparat nije bio u funkciji nikako u tjednu od 21.10-25.10. a u naredna dva tjedna je radio samo opet od ukupno deset radnih dana'', navode pacijenti u pismu.

No, iz SKB Mostar kažu kako ''u zadnjih sedam godina, otkako se pacijenti zrače na Klinici za onkologiju, nije došlo do prekida u kontinuitetu radioterapije pacijenata''.

pacijenti napominju kako ne žele upirati prstom u onoga tko je odgovoran za ovu situaciju.

''Samo tražimo način kako da probamo dobiti osnovno ljudsko pravo na liječenje. Moramo istaknuti da medicinsko osoblje mostarske Onkologije ulažu velike napore da pomognu pacijentima koliko je to god moguće u ovome trenutku i za to im veliko hvala'', napisali su u pismu portalu Bljesak.info pacijenti mostarske Onkologije.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close