Novčana podrška

Općina Konjic sufinancira parovima troškove biomedicinski potpomognute oplodnje

Općina Konjic je donijela Pravilnik o dodjeli novčanih sredstava za sufinanciranje troškova biomedicinski potpomognute oplodnje.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 06. 2021. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi i zdravlje, reproduktivno zdravlje, planiranje obitelji i razvoj, prioriteti su politike javnog zdravstva Općine Konjic.

U tom kontekstu Općina Konjic nastojeći više pažnje posvetiti stvaranju preduvjeta da mladi imaju veće mogućnosti za planiranje obitelji, uz poseban naglasak na MPO medicinski potpomognutu oplodnju, koja će mnogima pomoći da se ostvare kao obitelj, donijela je Pravilnik o dodjeli novčanih sredstava za sufinanciranje troškova biomedicinski potpomognute oplodnje.

Pravilnikom koji je potpisao načelnik Općine Konjic bračni parovi će imati novčanu podršku za prvi pokušaj u iznosu od 3.000 KM, dok je za drugi i treći pokušaj predviđen novčani iznos od 2.000 KM, priopćila je Općina Konjic.

"Mnogi parovi iz različitih socio-ekonomskih razloga u nemogućnosti su da se ostvare kao roditelji i na tom putu želimo da im u skladu s trenutnim mogućnostima, financijski omogućimo pristup medicinskim procesima koji su neophodni", kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, podsjećajući kako je ovo samo jedan od vidova pomoći stanovnicima općine Konjicu, koji žele potomstvo i žele da žive u sredini, koja im pomaže na putu da to ostvare.

Kopirati
Drag cursor here to close