Gripa se registrira u svim županijama

Dva slučaja gripe u HNŽ-u

Četiri smrtna slučaja registrirana su u Kantonu Sarajevo, tri u Tuzlanskom i dva slučaja u Hercegovačko-neretvanskj županiji
Lifestyle / Zdravlje | 27. 02. 2019. u 13:08 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

U Federaciji BiH i dalje se bilježi srednja aktivnost bolesti sličnih gripi. Oboljeli se registriraju u svim županijama u Federaciji BiH, prenosi Anadolija.

"U Referalnoj laboratoriji za gripu do sada je testirano 308 uzoraka, od kojih je 120 pozitivno na virus gripe tip A, i to 68 uzoraka na podtip A(H3N2) i 52 uzorka na podtip A(H1N1) pdm09", priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Naveli su da su do sada prijavljena ukupno 103 SARI slučaja pozitivna na virus gripe (SARI- teška akutna respiratorna infekcija).

Od početka sezone, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je devet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđen virus gripe tip A.

Kod tri pacijenta izoliran je podtip A(H3), kod četiri pacijenta podtip A(H1N1) pdm09, dok kod dva pacijenta nije urađena subtipizacija. Riječ je o pacijentima s popratnim kroničnim oboljenjima. Četiri slučaja registrirana su u Kantonu Sarajevo, tri u Tuzlanskom i dva slučaja u Hercegovačko-neretvanskj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close