Tuzla

Objavljen udžbenik ''Anestezija u neurohirurgiji''

Udžbenik je rezultat dugogodišnjeg znanstvenog rada stručnjaka UKC Tuzla koji su prikazajući brojna vlastita iskustva osigurali autentičnost i originalnost knjige.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 12. 2019. u 16:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Anestezija u neurohirurgiji“, udžbenik u kome su autorica doc. dr. med. sc. Selma Sijerčić i saradnici predstavili problematiku anestezije u neurokhirurgiji, ovih dana je izašao iz tiska.

Kako je priopćeno iz UKC Tuzla, udžbenik je napisan u 12 poglavlja na 215 stranica i obogaćen s 22 priloga u formi slika, ilustracija, četiri tablice, te više od 230 literaturnih navoda.

Prema riječima recenzenta, neurokirurga Klinike za neurohirurgiju UKC Tuzla Mirsada Hodžića, rukopis pripada znanstvenoj oblasti – anesteziologija, reanimatologija i intenzivna medicina, s mogućnošću upotrebe u drugim oblastima kao što su neurokirurgija, opća kirurgija, dječija kirurgija, pedijatrija, neurologija, ortopedija i traumatologija.

Slavenka Štraus, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom, subspecijalista intenzivne medicine Klinike za kardiovaskularnu kirurgiju KCUS, docent Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u svojoj recenziji navodi da je knjiga "Anestezija u neurohirurgiji“ izuzetno kvalitetno djelo koje će biti od velike koristi prvenstveno anesteziolozima, ali i zainteresiranim liječnicima drugih specijalnosti, te specijalizantima, studentima medicine i stomatologije.

Udžbenik je rezultat dugogodišnjeg znanstvenog rada stručnjaka UKC Tuzla koji su prikazajući brojna vlastita iskustva osigurali autentičnost i originalnost knjige.

Suradnici su doc. dr. Renata Hodžić, doc. dr. Mirza Moranjkić, doc. dr. Jasmina Smajić, prof. dr. Alisa Krdžalić, doc. dr. Almira Ćosićkić, mr. sc. Munevera Hadžimešić i mr. sc. Nermina Pirić.

Kopirati
Drag cursor here to close