Nove informacije

Novi klaster u Širokom Brijegu: Zaražen i pripadnik MUP-a

Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na korona virus.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 04. 2020. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Stožera Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke navode kako su iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke obaviješteni o 3 pozitivne osobe na prisustvo korona virusa od ukupno 17 testiranih tijekom jučerašnjega dana.

Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Gruda koja je povezana s postojećim klasterom. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana obavit će se veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu.

Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na korona virus i oba djelatnika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju.

Do sada je u ŽZH 52 osobe bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 37 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ŽZH, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvjestilo o jednoj osoba koja je kršila ograničenja za dobne skupine, a druga kršenja Odluka Stožera CZ ŽZH u protekla 24 sata nisu zabilježena.

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121.

Kopirati
Drag cursor here to close