Granice i ponuda

Njemački supermarket izbacio sve strane proizvode s polica

Lifestyle / Zdravlje | 25. 08. 2017. u 10:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filijala njemačkog lanca supermarketa Edeka u Hamburgu ovih dana se odlučila na nesvakidašnji potez: ispraznili su na jedan dan svoje police od robe stranog porijekla.

S polica su tako nestali francuski sirevi, švicarske čokolade, talijanska vina, kineska riža i brojni drugi prehrambeni proizvodi koji nisu proizvedeni u Njemačkoj, a velike praznine na policama mnoge su podsjetile na trgovine u DDR-u, u kojima je vladala kronična nestašica robe široke potrošnje, prenos Index.hr.

Edeka se na ovaj potez odlučila kako bi ukazala na to kako bi izgledalo društvo koje se odluči zatvoriti pred ostatkom svijeta, te poslati jasan znak protiv rasizma i netrpeljivosti prema useljenicima. Na praznim mjestima na policama postavili su natpise na kojima je pisalo npr.

''Ovako prazno izgleda ova polica b; ''Naša ponuda danas poznaje granice''.

Njemački su se mediji zainteresirali za ovu akciju protiv ksenofobije, pa je Edeka na njihov upit objasnila kako na svojim policama ima mnogo robe koja se proizvodi u Njemačkoj, ali da bi kada bi samo nju prodavali izbor proizvoda koje nude bio znatno suženiji. To su povezali s raznolikošću u društvu i poručili da je za njih “raznolikost osobina suvremenog i otvorenog društva'', te su najavili cijelu reklamnu kampanju koja će se temeljiti na konceptu raznolikosti.

Kopirati
Drag cursor here to close