Moguće popuštanje mjera

Nikad bolje vijesti od Čerkeza

''Mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera'', kaže Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine
Lifestyle / Zdravlje | 17. 05. 2021. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je da će zbog "nikad manje incidence" u ovom entitetu biti razmatrano ublažavanje epidemioloških mjera. Čerkez je kazao da od početka pandemije FBiH nije imala bolje vijesti kada je o COVID-19 riječ.

''Ja mogu reći izuzetno dobre vijesti, od početka pandemije nismo imali ovako dobre vijesti. Jučer smo imali 66 pozitivnih, 132.000 oboljelih koji su potvrđeni do jučer. Incidenca – nikada manja. 26,5 je incidenca, ovo se dugo nije desilo, prvi put od početka pandemije se događa'', rekao je Čerkez gostujući u Novom danu na N1.

Nakon stabilizacije Kantona Sarajevo, stabilizirala su se i kžupanije koji su bilježili lošu situaciju.,

''Konsolidirao se HNŽ, Hercegbosanska županija i Posavina. U HNŽ imamo incidencu 56, u Hercegbosanskoj županiji 10 60, a u Posavini 50. Stanje nikada nije bilo bolje”, rekao je gost N1.

Zbog toga će Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva na sjednici u 9:00 sati razmatrati ublažavanje epidemioloških mjera.

''To nam daje motiva da nastavimo s popuštanjem mjera. Imamo Krizni stožer u 9:00 sati, na kome ćemo razmatrati nove mjere koje će biti predložene Vladi FBiH'', izjavio je Čerkez i dodao:

''Mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera.''

Kopirati
Drag cursor here to close