Samo se cijepite ...

Nezapamćena kampanja za cijepljenje: vlasti dijele novac, mobitele, automobile, stanove...

Najprije je moskovska vlada obećala svim Moskovljanima starijim od 60 godina promotivni kod u vrijednosti od 1000 rubalja za kupovinu u ljekarnama, a sada u igri na sreću nudi automobile marke Renault.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 07. 2021. u 17:15 Russia Beyond

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su im na raspolaganju čak tri ruska cjepiva, stanovnici Rusije donedavno su se nerado odlučivali na cijepljenje protiv koronavirusa. Krajem travnja bilo je kompletno cijepljeno samo 4% stanovništva.

Međutim, u dva posljednja mjeseca taj je pokazatelj dostigao 13%, što ipak ne zadovoljava plan vlasti da se do jeseni cijepi 60% stanovnika i formira kolektivni imunitet.

"Očigledno da nećemo uspjeti cijepiti 60%. Možemo vidjeti da je tek ovoga tjedna manje-više počeo rasti broj zainteresiranih za cijepljenje", rekao je 29. lipnja glasnogovornik predsjednika RF Dmitrij Peskov.

Ovaj porast ima veze s dvije novouvedene mjere: nova ograničenja zbog trećeg vala (gdje spadaju i QR-kodovi za posjet restoranima) i nezapamćena kampanja za cijepljenje.

Jaja i pametni telefoni

U mnogim regijama zemlje organiziraju se lokalne kampanje.

U Jamalo-neneckom autonomnom okrugu u nagradnoj igri mogu se osvojiti pametni telefoni Apple, bicikli, slušalice, pametni satovi, dok cijepljeni stanovnici Toljatija mogu na lutriji osvojiti 75 tisuća rubalja (1000 dolara). 

Najprije je moskovska vlada obećala svim Moskovljanima starijim od 60 godina promotivni kod u vrijednosti od 1000 rubalja za kupovinu u ljekarnama, a sada u igri na sreću nudi automobile marke Renault.

U lutriji mogu sudjelvoati svi stariji od 18 godina koji su primili prvu dozu cjepiva u razdoblju od 14. lipnja do 11. srpnja.

"Dijeli se 20 automobila, svaki vrijedan oko milijun rubalja (13 400 dolara). Svaki će se tjedan izvlačiti dobitnici pet automobila", navodi se na stranici gradonačelnika Moskve.

Tu se također podsjeća da u Moskvi ima preko 100 punktova za cijepljenje.

"Ima ih u svim dijelovima grada, a primaju se ljudi i na zakazivanje i bez zakazivanja, kako vam više odgovara."

Na poklon i stanovi

Dok se u prijestolnici dijele automobili, u Moskovskoj oblasti nagrada su stanovi.

Prvi dobitak, trosobni stan od 75 kvadrata, već je dodijeljen, i sada se cijepljeni mogu nadati jednosobnom stanu na 24. katu, koji je kompletno uređen s opremljenom kupaonicom.

Sve što je potrebno je kliknuti na banner akcije na regionalnom portalu Državnih usluga i registrirati se.

Glavni je uvjet da su cijepljeni prvom dozom bilo kojeg ruskog cjepiva: "Sputnik V" , "EpiVakKorona" ili "KoviVak".

Kopirati
Drag cursor here to close