đe se kupaš, neymare

Neymarova vila za zabave: U susjedstvu palače kralja Luja XIV.

Lifestyle / Zdravlje | 03. 09. 2017. u 10:25 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilska nogometna zvijezda Neymar (25), kojeg je ovoga ljeta za 222 milijuna eura Barcelona prodala PSG-u, uselio je u luksuznu vilu zapadno od Pariza.

Njegova ''kolibica'' od 5.000 metara četvornih ima pet etaža, a sadrži sve što treba jednoj takvoj ekscentričnoj zvijezdi: svjetlarnike koji puštaju dovoljno sunčeve svjetlosti u sobe, zatvoreni bazen, veliku salu za biljar i naravno nekoliko terasa.

Vrijednost ove vile, smještene u Gradu cvijeća, kako stoji na ulazu u tu luksuznu četvrt, je pet milijuna eura.

Gradić Bougival, u kojem se vila nalazi, ima 8848 žitelja, a glavni grad oblasti Yvelines je Versailles, gdje se nalazi poznata kraljevska palača Louis XIV. (Kralj Sunce). Između dvije kraljevske palače udaljenost je samo 7,8 km...

Neymar je svoju palaču uzeo u najam, a najamnina se procijenjuje između 10 000 i 20 000 eura mjesečno. Prepostavlja se da neće biti kašnjenja u plaćanju kirije, jer će Brazilac u Paris Saint-Germainu zarađivati 30 milijuna eura mjesečno.

Nije mu predaleko PSG-ov trening centar „Camp des Loges“, nekih desetak kilometara. Bougival doduše ima izravnu željezničku vezu s Parizom, ali se može poći od toga da će Neymar rijetko koristiti „Transilien“ vlak.

Naime, susjedi su već primijetili kako su vozila za preseljenje s registracijskim oznakama Barcelone prevezli nejgove stvari u Bougival, a među ostalim i njegove autiće: Ferrari 458 Spider, Porsche Panamera Turbo i Audi R8 GT.

Neki su susjedi već zabrinuti da bi njihova seoska idila mogla biti narušena navalom paparazza.

Takva bojazan nije bez temelje jer je Neymar u svome ugovoru s Barcelonom imao klauzulu da može dovoditi svoje prijatelje iz Brazila na fešte koje je redovito priređivao. Nema nikakve dvojbe da mu je to i PSG dozvolio.

Načelnik Bougivala Luc Wattelle nema posebnih briga s tim u vezi.

"Uvijek smo počašćeni kad kod nas doseli neka svjetski poznata osoba. Prije smo u Bougivalu imali Ronaldinha, koji je pokazao visoku diskreciju i uljudnost. Nadamo se da će to pokazati i Neymar. Zapravo, uopće ne dvojimo oko toga", kazao je načelnik općine.

Šarm mjesta Bougival nije privukao samo nogometaše. Ovdje je 1875. preminuo slavni skladatelj Georges Bizet, a 1883. godine i ruski književnik Ivan Sergejevič Turgenjev. U tom mjestu kraj svoga života dočekala je i pjevačica Mistinguett (1956.). Glumac Gérard Depardieu tu se doselio 70-tih godina, a u Bougivalu od 1963. godine živi i stvara belgijski slikar Pierre Alechinsky.

Glazbenik Jean-Michel Jarre, koji se tu doselio prije nekoliko godina, ''oteo'' je Neymaru ispred nosa najatraktivniju poziciju - jedan otok na rijeci Seine.

Kopirati
Drag cursor here to close