Pogreške

Ne sušite kosu odmah nakon pranja!

Jedna od osnovnih pogrešaka je sušenje i oblikovanje kose dok je još puna vlage, odnosno dok je nismo dovoljno osušili ručnikom.
Lifestyle / Zdravlje | 30. 08. 2019. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoji pet najčešćih pogrešaka koje činimo pri sušenju kose fenom i štetimo svojoj kosi, piše Miss7.

1. Sušite kosu koja je previše mokra

Jedna od osnovnih pogrešaka je sušenje i oblikovanje kose dok je još puna vlage, odnosno dok je nismo dovoljno osušili ručnikom. Zapravo bismo iz nje trebali izvući barem 80 posto vlage prije nego je krenemo sušiti fenom. To će kosu istovremeno zaštiti, a i skratit će vrijeme koje je potrebno da bismo ju osušili u potpunosti.

2. Koristite previše proizvoda za stiliziranje

Kad je riječ o njezi kose, manje je više. Dakle, čim manje proizvoda koristite, njezin će izgled biti bolji i trajati dulje. Previše krema, ulja i sprejeva može uništiti sve ono što ste postigli sušenjem jer korijeni mogu postati masni, a vrhovi opušteni. Trik je u tome da koristimo samo sprej za volumen na korijenu kose i to dok je ona još vlažna. No pritom isto trebate biti oprezni pa ga ne stavljati puno. Sjetite se da uvijek možete dodati, ali je teško oduzeti!

3. Sušite cijelu kosu, a ne dijelove

Uzimate fen i sušite kosu odjednom? Ako je vaš odgovor pozitivan, nemojte to više ponavljati. Pri feniranju se važno usredotočiti na svaki dio posebno, a upravo to će pomoći da kosu brže osušite. Podijelite je u tri ili četiri dijela i sušenje počnite na zatiljku zato što je to dio koji je najteže doseći i tako se ruke neće jako umoriti. Završetak oblikovanja frizure neka budu dijelovi oko lica jer se oni najbolje vide i moći ćete svu pažnju usmjeriti baš na njih.

4. Ne koristite nastavak za sušilo

Nešto najbolje što možete učiniti za svoju frizuru i kosu uopće je da pričvrstite odgovarajući uski nastavak na sušilo. Upravo on usmjerava vrući zrak i ne dopušta da se rasprši po cijeloj kosi i tako je razbaruši. To ujedno znači da će vrhovi izgledati njegovanije i sjajnije. Osobito je to važno ako je vaša kosa suha i beživotna, a ako je k tome još i jako tanka, isprobajte nekoliko trikova koji će to promijeniti i učiniti je bujnijom!

5. Sušite na previsokoj temperaturi

Kosu ćete prije osušiti ako je sušite na visokoj temperaturi, ali to će vaše vlasi učiniti suhima, sklonima pucanju i k tome će vaša frizura izgledati potpuno beživotno. Dakle, imajte na umu da čim je temperatura kojom sušite kosu viša, kosa će biti više dehidrirana i lomljiva. Zato radije koristite niske temperature i uključite hladniji zrak sušila.

Kopirati
Drag cursor here to close