Recept

Napravite moćan sirup koji pomaže imunitetu

Dovoljno je svako jutro natašte konzumirati jednu žličicu pripravka kojeg je najbolje čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 05. 2020. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoću samo dva sastojka moguće je napraviti sirup koji ima cijeli niz koristi za zdravlje. Ta dva sastojka su mladi zeleni orah i med koji zajedno čine moćan spoj na kojem će vam vaše tijelo biti zahvalno.

Naime, mladi zeleni orah, koji je, između ostalog, bogat vitaminom C, spojen s medom postaje dio kombinacije koja pomaže boljem radu štitnjače, pročišćavanju jetre, želuca i krvi, ali i kod bolesti grla i respiratornog trakta.

Osim toga, redovita konzumacija ovog sirupa pridonijet će jačanju imuniteta, ublažiti tegobe urokovane menopauzom, ali i pomoći kod pretilosti. Pomoć kod anemije još je jedna od cijelog niza dobrobiti ovog spoja, piše zadovoljna.hr.

Sastojci:

- 40 mladih zelenih oraha
- kilogram meda

Priprema:

- Mlade zelene orahe operite i osušite, a onda ih narežite na polovine ili četvrtine.

- Narezane orahe stavite u teglu i prelijte medom.

- Zatvorena tegla zatim neka odstoji 40 dana na svjetlom mjestu. Mješavinu povremeno protresite, ali bez otvaranja tegle.

- Tijekom 40 dana u posudi će se napraviti sirup tamne boje zahvaljujući ljekovitom soku kojeg će orasi otpustiti u med.

- Orahe zatim možete izvaditi iz sirupa koji je spreman za upotrebu.

Dovoljno je svako jutro natašte konzumirati jednu žličicu pripravka kojeg je najbolje čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close