Dosegli vrhunac

Najveća zdravstvena ustanova u RS-u "zatvara vrata"?

Zdravstveni djelatnici iz Covid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) obratili su se zbog vrlo teške epidemiološke situacije.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 03. 2021. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske od danas su prekinute operacijske radnje i rad prijemnih ambulanti, rekla je liječnica Slavica Zeljković tijekom obraćanja novinarima.

"Situacija je krajnje ozbiljna, sve mjere su donesene da se ovo sve zaustavi, to jedino možemo zajedno", kazala je Zeljković.

Liječnica Zeljković je rekla da su medicinski djelatnici dosegli svoje limite.

"Nažalost, mi smo u situaciji da vrlo brzo dođemo do toga da nećemo imati prostora, ni kapaciteta, ni ljudstva", rekla je Zeljković.

Dodala je da se broj pacijenta podigao na 200 dnevno, a broj zdravstvenih radnika se nije povećao za 100 posto, niti će. Zeljković je rekla da u Urgentnom centru nije bilo ljudskih gubitaka, odnosno preminulih zdravstvenih djelatnika.

Podsjetila je da su od studenog prošle godine dio Urgentnog centra pretvorili u Covid centar, prenose Nezavisne.

Zdravstveni djelatnici iz Covid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) obratili su se zbog vrlo teške epidemiološke situacije.

U UKC RS danas je hospitaliziran 421 pacijent oboljeli od Covid 19, od čega je više od 220 pacijenata na nekom vidu respiratorne podrške.

"Zdravstveni radnici su na izmaku snaga, a bolnički kapaciteti su skoro popunjeni. Na ovaj način medicinsko osoblje želi još jednom ukazati na alarmantnost situacije i na činjenicu da ako se nastavi rast novooboljelih možemo doći u situaciju da medicinsko zbrinjavanje neće moći biti pruženo na adekvatan način kako covid tako i necovid pacijentima", navedeno je u priopćenju UKC RS.

Kopirati
Drag cursor here to close