Stanica prije Mostara

Najbolji skakači sa Đavoljih vrata stižu na Stari most

Lifestyle / Zdravlje | 30. 08. 2017. u 11:20 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska cliff diving elita na korak do Starog mosta

Do dolaska najboljih svjetskih skakača i skakačica u našu zemlju preostala je još samo jedna stanica, predstojećeg vikenda u Teksasu. Svega dva tjedna nakon toga, 15 i 16. rujna, njihove spektakularne skokove gledaćemo uživo na Starom mostu u Mostaru.

Ljetna pauza u Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu 2017 se bliži kraju, i najbolji svjetski skakači i skakačice se vraćaju takmičenjem na Hell's Gateu (Teksas, SAD) u nedjelju 3. rujna. Prvi dio sezone ponudio je uzbudljiva natjecanja i pregršt iznenađenja. Na čelu poretka muškaraca je legendarni Kolumbijac Orlando Duque, dok je kod žena vodeća aktualna prvakinja Rhiannan Iffland (Australija). No, u obje konkurencije stanje je vrlo neizvjesno, tako da nesumnjivo predstoji žestoka borba za titule.

Preko Teksasa do Mostara

Natjecanje u Teksasu je ujedno i posljednje prije nego cliff diving karavan stigne u našu zemlju. Na Starom mostu u Mostaru, 15 i 16. rujna gledaćemo 14 skakača i osam skakačica, najboljih na planeti. Svoje vratolomne skokove od kojih zastaje dah izvodit će s visine od 27 metara (muškarci) to jest 21 metara (žene). Biće to treći dolazak Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u grad na Neretvi, a sudeći po prethodna dva - u Mostaru se može očekivati još jedan spektakl.

 

Kopirati
Drag cursor here to close