Hrvatska

Na virus pozitivne 134 časne sestre u jednom samostanu

Časne sestre su već mjesec dana samovoljno u karanteni i od njih ne prijeti širenje zaraze.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 07. 2020. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak 134 časne sestre u samostanu u Đakovu zaraženo je virusom korona, potvrđeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.


U stožeru su, prenosi Srna, naveli da su časne sestre već mjesec dana samovoljno u karanteni te da od njih ne prijeti širenje zaraze.

Virus je potvrđen i kod jednog radnika škole u Virovitičko-podravskoj županiji, zbog čega je još 34 zaposlenih u samoizolaciji.

Iz županijskog stiožera su naveli da muškarac ima blaže oblike bolesti, da nije hospitaliziran već je u kućnoj izolaciji.

StožerCivilne zaštite Osječko-baranjske županije objavio je da imaju 50 novih slučajeva virusa korona, te da je sada ukupno oboljelo 329 ljudi, od kojih je dvoje na respiratoru.

U Zagrebu je testirano 394 osoba i utvrđeno 35 novooboljelih, od kojih su 27 kontakti već zaraženih, a za 164 osobe određena je mjera samoizolacije, saopštile su nadležne službe.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u posljednja 24 sata ima 12 novih pozitivnih slučajeva, a broj oboljelih od virusa korona dostigao je 100. Isti broj novooboljelih je i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close