Ostatak BiH narančast

Na snazi je žuti meteoalarm, očekuje se grmljavinsko nevrijeme

Lifestyle / Zdravlje | 17. 09. 2017. u 06:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Najmanja vjerojatnost za padavine je na istoku Bosne. Veći dio dana vjetrovito.

Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera, sa mogućim olujnim udarima juga. Od poslijepodnevnih sati vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 28°C.

Nivo upozorenja meteoalarma za Mostar je žuto te se očekuje se grmljavina.

Inače, Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narančasto upozorenje u većem dijelu Bosne i Hercegovine zbog vjetra i u pojedinim dijelovima zbog količine padavina.

Narančasti meteoalarm upaljen je za područja Banjaluke, Livna, Sarajeva, Tuzle i Višegrada i to zbog jačine vjetra dok je narančasti meteoalarm upaljen u Livnu i zbog količine padavina.

Šta označava upaljen meteoalarm?

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirate o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dana od strane vaših državna tijela.

Kopirati
Drag cursor here to close