Budite li se sretni?

Ankete pokazale na kojoj strani kreveta ćemo imati bolji san

Neka istraživanja kažu da je lijeva strana kreveta bolja za spavanje.
Lifestyle / Zdravlje | 03. 04. 2019. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Feng-shui stručnjaci, kao i različita znanstvena istraživanja, tvrde da postoji bolja strana za spavanje te da nije svejedno na kojoj strani kreveta spavamo.  

Prema njihovim tvrdnjama oni koji spavaju na lijevoj strani kreveta su sretniji. Često citirana anketa hotelskog lanca „Premier Inn“ (sudjelovalo je 3000 odraslih osoba) pokazala je da su ljudi koji spavaju na lijevoj strani kreveta ujutro odmorniji i naspavaniji. Osim toga, manje su u stresu te rjeđe se osjećaju nesretno od onih koji spavaju na desnoj strani kreveta.

Međutim, jedno drugo britansko istraživanje je 2015. godine došlo do istog rezultata (sudjelovalo je 1000 ispitanika): oni koji spavaju na lijevoj strani kreveta su staloženiji. 

Naime, feng-shui preporučuju nešto drugačije od rezultata ovih anketa. Savjetuju da muškarci spavaju na lijevoj strani, a žene na desnoj. Pošto je desna polovica glave muškarca yang-strana, treba ležati što je moguće bliže ženskoj ying-strani. Tako se muškarac i žena najbolje nadopunjuju u snu, navodi miss7.

Naravno, postoje i mnogi drugi kriteriji koji utječu na kvalitetu spavanja. Na primjer, tko ima nečistu savjest ili u mislima sto stvari koje nije uspio obaviti daj dan (i neće ni sljedeći), neće se dobro naspavati – bez obzira leži li na lijevoj ili desnoj strani kreveta. Osim toga, navike igraju veliku ulogu. Ako je netko godinama spavao na desnoj strani, sigurno će se neugodno osjećati ako se odjednom preseli na lijevu.

Sve u svemu, opet ste prepušteni sami sebi i svojoj intuiciji.

Kopirati
Drag cursor here to close