Nastavak suradnje

Kirurgija glave i vrata: Mostarski liječnici izveli jedan od najsloženijih operativnih zahvata

Na Klinici za ORL i MFK SKB Mostar izveden je, po riječima dr.Leventića jedan od najsloženijih rekonstruktivnih zahvata u kirurgiji glave i vrata
Lifestyle / Zdravlje | 12. 03. 2019. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo što se dogodilo je samo nastavak davno započete suradnje s kolegama i prijateljima iz Zagreba, i sa više Klinika, i to sve u cilju da što manje zaostajemo za suvremenim svijetom u našem dijelu otorinolaringologije i maksilofacijalne kirurgije'', rekao je to Miro Leventić predstojnik Klinike za ORL i MFK Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar o operativnom zahvatu koji su liječnici mostarske bolnice u suradnji s kolegama iz Zagreba u ponedjeljak, 11. ožujka, izveli u Mostaru.

Naime, na Klinici za ORL i MFK SKB Mostar izveden je, po riječima dr. Leventića jedan od najsloženijih rekonstruktivnih zahvata u kirurgiji glave i vrata, zahvat sublingualnog tumora (Commando) s rekonstrukcijom mikrovaskularnog režnja.

''Uspješnost mikrovaskularne rekonstruktivne kirurgije označila je jedan od najvećih pomaka u rekonstruktivnoj kirurgiji općenito. Posebice se to odnosi na primjenu podlaktičnoga režnja za rekonstrukciju defekta u usnoj šupljini. Osim primjene u području glave i vrata, podlaktični režanj ima višestruku primjenu u rekonstrukciji traumatiziranih ekstremiteta, a može se iskoristiti i u drugim rekonstruktivnim postupcima'', objasnili su iz mostarske bolnice o izvedenom operativnom zahvatu.

Dr. Emil Dediol s KB Dubrava, jedan je od liječnika koji je sudjelovao u ovom složenom zahvatu. Poslušajte što je rekao:

U timu liječnika iz SKB Mostar sudjelovo je i dr. Mario Kordić:

Kopirati
Drag cursor here to close