SKB Mostar

Mostarski liječnici dobili novu opremu za Video-EEG monitoring

Klinika za neurologiju i Klinika za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar danas su dobili dvije nove radne jedinice sustava za Video-EEG monitoring.
Lifestyle / Zdravlje | 06. 09. 2019. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinika za neurologiju i Klinika za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar danas su dobili dvije nove radne jedinice sustava za Video-EEG monitoring. Vrijednost opreme za SKB Mostar iznosi oko 120 000 KM.

Na prigodnoj svečanosti, koja je danas održana u SKB Mostar, nazočnima su se obratili dr. Ante Kvesić, ravnatelj SKB Mostar, Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva Federacije BiH, dr. Nataša Pejanović-Škobić, Klinika za neurologiju SKB Mostar i Dženita Hukić, projekt menadžerica iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Ova dva sustava će liječnicima SKB Mostar uveliko olakšati postavljanje precizne dijagnoze i adekvatno liječenje pacijenata s najtežim oblicima epilepsije i pacijenata sa uznapredovanom Parkinsonovom bolesti.
SKB Mostar će ovom donacijom postati jedan od referentnih centara za liječenje pacijenata i dio mreže referentnih centara i bolnica u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Na ovaj će način mostarski liječnici putem informatičkog umrežavanja s ovim centrima proširiti mogućnosti, direktno će komunicirati, razmjenjivati podatke i trenutno dobivati drugo mišljenje od kolega liječnika.



Projekt NeurNet ''Mreža za zbrinjavanje bolesnika sa farmakorezistentnom epilepsijom i bolesnika sa uznapredovalom fazom Parkinsove bolesti'' je rezultat zajedničke suradnje Federalnog ministarstva zdravstva, Ministarstva zdravlja Crne Gore, Hrvatskog zavoda za telemedicinu te Hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu - u okviru Interreg projekta – IPA  CBC   HR-BA- ME   2014-2020.

Foto: Bljesak.info / Prigodna svečanost prilikom uručivanje sustava za Video-EEG monitoring

Projekt NeurNet

Poboljšanje kvalitete i dostupnost zdravstvenih usluga za pacijente s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti

Mreža referentnih centara i bolnica

Mreža referentnih centara i bolnica povezanih putem ICT sustava omogućit će audiovizualnu komunikaciju, razmjenu medicinskih podataka, drugo – mišljenja, konzultacije i druge medicinske usluge.

Opremljenost zdravstvenih ustanova

Zdravstvene ustanove uključene u projekt bit će opremljene EEG (Electroencephalography) uređajima kao i IT i video i audio komunikacijskom opremom.

U BiH bit će mreža povezanih bolnica:

  • SKB Mostar – Klinika za neurologiju ; Klinika za pedijatriju-neuropedijatriju
  • UKC Tuzla – Klinika za neurologiju
  • Bolnica ''fra Mato Nikolić'' Nova Bila – Odjel Neurologije
Foto: Bljesak.info / Prigodna svečanost prilikom uručivanje sustava za Video-EEG monitoring
Kopirati
Drag cursor here to close