Tisuće čekaju poziv

Mostarci žele 'ukrotiti' koronu, ponovno dug red za cijepljenje

Brojni Mostarci pohrlili su na cijepljenje, a iz Doma zdravlja Mostar ranije je potvrđeno kako tisuće građana još uvijek čeka svoj red.
Lifestyle / Zdravlje | 07. 06. 2021. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Mostara žele što prije 'završiti' s koronom, a to svjedoče i današnje fotografije redova za cijepljenje.

Naime, brojni Mostarci pohrlili su na cijepljenje, a iz Doma zdravlja Mostar ranije je potvrđeno kako tisuće građana još uvijek čeka svoj red.

Brojke koje su nam u svibnju dostavili iz Doma zdravlja Mostar tvrdile su kako je za cijepljenje prijavljeno oko 5.000 građana, dok je u Domu zdravlja Stari grad tada za cijepljenje bilo prijavljeno oko 3.500 građana.

Podsjetimo, direktor Zavoda za javno zdravstvo Nermin Avdić za Bljesak.info rekao je kako će u HNŽ-u biti puno veći broj ljudi koji će se moći cijepiti kroz lipanj, jer Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a očekuje veću količinu cjepiva.

Vlada Hrvatske donirala 30.000 doza cjepiva za BiH

Potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović primio je danas u službenu posjetu ministricu civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankicu Gudeljević povodom donacije cjepiva protiv bolesti COVID-19 Bosni i Hercegovini.

Gudeljević je izjavila da je radosna što može biti na primopredaji donacije cjepiva koju je donirala Vlada Hrvatske Bosni i Hercegovini.

"Ova gesta koju je iskazala Vlada Hrvatske prema Bosni i Hercegovini u ovim teškim vremenima i donirala 30.000 doza cjepiva za potrebe cijepljenja prioritetnih skupina stanovništva Bosne i Hercegovine je veoma značajna", izjavila je Gudeljević.

Cjepivo će biti raspoređeno tako što će 15.000 doza biti donirano Sveučilišnoj klinici u Mostaru, a još 15.000 ostataku stanovništva Bosne i Hercegovine.

Ranije je u Mostar stiglo još 1.000 cjepiva Sputnjik V koje je donirala Republika Srpska.

Kopirati
Drag cursor here to close