XVI Međunarodni simpozij iz dječje kirurgije i urologije

Mališanima vrhunska kirurška usluga, a liječnicima učenje od najboljih

U sklopu simpozija, predviđeno je izvođenje 18 operativnih zahvata koji će se prenositi uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta.
Lifestyle / Zdravlje | 30. 05. 2019. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano otvorenje XVI. simpozija iz dječje kirurgije i urologije upriličeno je u četvrtak na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 

I ove godine simpozij će okupiti iznimno priznate i poznate stručnjake iz područja dječje kirurgije i urologije, a po prvi put najavljen je i dolazak prof. dr. sc. Aseem Ravindra Schulka iz Cincinanatia (SAD) i prof. dr. sc. Rakesh S. Joshi iz Ahmedabada (India). 

Foto: Fena / Svečano otvoren XVI simpozij o dječijoj kirurgiji i urologiji u Mostaru

"Ovaj simpozij prerastao je u tradiciju i na njemu svake godine sudjeluju brojni eminentni stručnjaci iz područja dječje kirurgije i urologije iz cijelog svijeta s ciljem stjecanja novih saznanja i operativnih tehnika", kazao je Kvesić.

Istaknuo je kako će u sklopu simpozija svjetski stručnjaci izvesti 22 zahtjevne operacije.

"Od jutros smo obavili sedam operacija, one se prenose uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta kako bi ih sudionici simpozija koji ne sudjeluju u operativnom zahvatu mogli pratiti", kazao je Kvesić.

Profesor i opći pedijatrijski kirurg iz Ahmedabada u Indiji Rakesh S. Joshi kazao je kako je veliki uspjeh da se jedna ovakva manifestacija održava već 16. put.

"Ja sam ovdje prvi put, osjećam se fantastično i uvjeren sam kako će ovaj simpozij sigurno poboljšati situaciju te biti od velike koristi pacijentima", kazao je Joshi.

Govoreći o medicinskoj praksi u njegovoj zemlji, Joshi je istaknuo kako u Indiji ne postoji subspecijalizacija dječje kirurgije kao što je to slučaj na našim prostorima.

"Mi smo malen odjel i uopće nemamo urologiju ili bilo koji dio kirurgije zasebno. Naša četiri doktora dječje kirurgije izvode sve operacijske zahvate i godišnje imamo negdje oko 250 operacija", dodao je indijski kirurg.

Foto: Fena / Svečano otvoren XVI simpozij o dječijoj kirurgiji i urologiji u Mostaru

Na mostarskom simpoziju okupio je brojne stručnjak iz Njemačke, Švicarske, Italije, Hrvatske, Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a uz doktora Joshia iz Indije po prvi put na ovaj simpozij došao je i Aseem Ravindra Shukla iz SAD-a. 

Foto: Fena / Svečano otvoren XVI simpozij o dječijoj kirurgiji i urologiji u Mostaru

Organizator simpozija je Sveučilišna klinička bolnica Mostar u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru te Kinderchirurgische Klinik im Dr. von Haunerschen Kinderspital Ludwig-Maximilians-Universitaet.

Foto: Fena / Svečano otvoren XVI simpozij o dječijoj kirurgiji i urologiji u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close