Mucanje

Mostar: Studenti podsjetili na osobe s govornim poteškoćama

''Cilj nam je animirati djecu kako bismo ih osvijestili o tome što je mucanje i kako se ponašati prema osobi koja muca'', kazala je studentica logopedije Ostojić.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 10. 2019. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U BiH velike su liste čekanja kod logopeda pa je iznimno važno ukazivati na jezične i govorne poteškoće'', kazala je Andrea Ostojić, studentica logopedije koja je zajedno s ostalim kolegama obilježila Međunarodni dan posvećen mucanju i govornim manama ispred Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Ostojić je podsjetila kako ne postoji općeprihvaćena defincija mucanja, već da svaki znanstvenik ima svoju teoriju zbog čega je teško govoriti o pojavnosti mucanja.

Inače, studenti logopedije cijeli tjedan će organizirati radionice u osnovnim školama i vrtićima.

Foto: Treci.ba / Studenti logopedije obilježili Međunarodni dan posvećen mucanju i govornim manama

''Cilj nam je animirati djecu kako bismo ih osvijestili o tome što je mucanje i kako se ponašati prema osobi koja muca. Ispred fakulteta smo se referirali na studente, a u aktivnostima u Mepas mallu su nam ciljna publika roditelji'', zaključila je Ostojić.

Međunarodni dan posvećen mucanju i govornim manama obilježava se svakog 22. listopada od 1998. godine. Obilježavanjem tog dana želi se senzibilirati javnost da se mucanje ne smije omalovažavati jer ono za mnoge ne predstavlja samo poremećaj govora, već i brojne negativne osjećaje vezane uz to.

Kopirati
Drag cursor here to close