Otvoren simpozij

Mostar: 'Psihijatrijska subota' okupila brojne stručnjake

Mostarska psihijatrijska subota već tradicionalno obrađuje aktuelne psihijatrijske teme, a ove godine posvećena je temi "Ličnost u psihijatriji: značenje u prevenciji, nastanku i liječenju duševnih smetnji".
Lifestyle / Zdravlje | 01. 06. 2019. u 10:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaesto izdanje simpozija "Mostarska psihijatrijska subota" otvoreno je danas u Mostaru, a okupilo je brojne stručnjake iz BiH i regije.

Foto: Bljesak.info / Mostar:

 Mostarska psihijatrijska subota već tradicionalno obrađuje aktuelne psihijatrijske teme, a ove godine posvećena je temi "Ličnost u psihijatriji: značenje u prevenciji, nastanku i liječenju duševnih smetnji". 

Foto: Bljesak.info / Mostar:

 ''Iako je psihijatrija kao struka jako napredovala, poznato je da je još uvijek ličnost zagonetka nad zagonetkama jer svako ima svoje posebnosti i pitanje je zašto neko u nekim situacijama reagira ovako, zašto neko 'ode' u bolest a neko ne, zašto neko ozdravi brže a neko teže i drugo. Ove godine ćemo to detaljno obraditi'', istakao je predsjednik Organizacijskog odbora prof. dr. sc. Dragan Babić. 

Foto: Bljesak.info / Mostar:

Prema njegovim riječima, na simpoziju će biti iznesena vrlo interesantna predavanja koja će imati za cilj i zadaću pokušati podići razinu znanja i biti u najnovijim trendovima u oblasti značenja ličnosti u psihijatriji, a sve u cilju adekvatnije pomoći pacijentima. 

U sklopu simpozija, između ostalog, bit će održana predavanja: "Ličnost i tipologija ovisnika o alkoholu", "Od simptoma do ličnosti”, "Karakteristike ličnosti patoloških kockara", "Novi pristup u dijagnostici i razumijevanju poremećaja ličnosti: bliži li se pomak paradigme u personologiji?", "Crte ličnosti i poremećaji ishrane" i drugo.

Foto: Bljesak.info / Mostar:

Simpozij je organizirala Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, u suradnji s Udrugom psihijatara u Bosni i Hercegovini i Liječničkom komorom Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close