Animal Care Centar

Mostar: Postavljen kamen temeljac za azil, akcija kastriranja životinja

Lifestyle / Zdravlje | 15. 09. 2017. u 07:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Animal Care Centar će ponovno ugostiti partnersku organizaciju iz Njemačke "Streunerglück", na čelu sa dr. Stefanie Grabs, predsjednicom Udruge.

''Od 24.-27.9.2017., u suradnji s partnerskom organizacijom „Streunerglück“ te Veterinarskom stanicom „Rudnik“, kastrirat ćemo i sterilizirati pse i mačke u Mostaru. Zajednički se borimo protiv nekontroliranog razmnožavanja životinja koje žive na ulici. Cilj nam je maksimalno smanjiti broj pasa i mačaka koji bi, da ne provodimo ovakve akcije, bili suočeni s okrutnim uličnim životom jer niti jedna životinja ne bi smjela biti rođena samo da bi umrla'', priopćeno je iz Animal Care Centra.

Pružaju potporu i sugrađanima koji žele svoje ljubimce sterilizirati i/ili kastrirati.

''Veselimo se vašem odazivu i suradnji u još jednoj humanoj akciji. Ovom prilikom molimo sve ljubitelje i zaštitnike životinja da pomognu u hvatanju i hranjenju pasa i maca koji žive na ulicama'', kažu iz Animal Care Centra i dodaju:

''Također vas želimo izvijestiti kako su nas predstavnice Streunerglücka posjetile nedavno kada smo i službeno postavile kamen temeljac za prvi azil za napuštene pse i mačke u Hercegovini. Budući da je projekt finaliziran, vrijeme je za početak "krupnih" koraka. Cilj nam je otvoriti veterinarsku ambulantu za pružanje prve pomoći ozlijeđenim životinjama i životinjama nađenim na ulici. Uz to, plan je napraviti unutarnje i vanjske boksove za boravak napuštenih životinja te veliki otvoreni prostor za socijalizaciju životinja kako bi što prije mogle biti udomljene''.

Više informacija o radu Udruge Animal Care Centar možete saznati Facebook stranici te putem maila: [email protected], priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close