Virus je tu

Mostar ima 31 novi slučaj covida, 3 osobe preminule na SKB

Na bolničkom liječenju trenutno je 48 bolesnika.
Lifestyle / Zdravlje | 24. 09. 2020. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminuli su muškarac iz Tomislavgrada rođen 1961. godine, muškarac iz Širokog Brijega rođen 1953. godine i muškarac iz Prozora-Rame rođen 1946. godine.

U SKB Mostar testirano je 560 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 41 i to: 31 iz Mostara, 2 iz Prozora-Rame, 3 iz Čapljine, 1 iz Stoca, 2 iz Konjica i 2 iz Neuma.

Na bolničkom liječenju trenutno je 48 bolesnika, od kojih su 5 na invazivnoj, 4 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 211 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a ukupno 5034. Na snazi je 2069 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

Podsjetimo, u Bosni i Hercegovini u četvrtak je zaraza koronavirusom potvrđena kod 235 osoba a šest zaraženih preminulo je u posljednja 24 sata, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo, a prema najnovijih izvješćima epidemiološka situacija u glavnom gradu Sarajevu se smiruje.

Nakon testiranja nešto više od dvije tisuće uzoraka registrirana su 154 novozaražena u Federaciji BiH, dok je u Republici Srpskoj bila 81 osoba kod koje je potvrđen virus SARS-CoV-2.

Pojedinačno je najveći broj novozaraženih u Banjoj Luci, gdje je od srijede potvrđeno 28 takvih sučajeva.

Za razliku od Banje Luke, zaraza na području Sarajeva se postupno smiruje pa je u posljednja 24 sata tamo zabilježeno osam novih slučajeva. Najmanja je to brojka novozaražnih u glavnom gradu BiH od razbuktavanja epidemije početkom srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close