Borba se nastavlja

Mostar dočekao Zlatni septembar: Neka se glas djece oboljele od raka i njihovih obitelji što dalje čuje

Organizatori su pozvali sve koji mogu da im se u subotu pridruže u kampanji Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječjem raku pod sloganima ''Život poslije raka'' i ''Borba se nastavlja''
Lifestyle / Zdravlje | 04. 09. 2019. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje ''Srce za djecu oboljelu od raka'' 1. rujna u Sarajevu krenulo je sa kampanjom Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječjem raku pod sloganima ''Život poslije raka'' i ''Borba se nastavlja''.

Mostar se već prve noći rujna priključio podizanju svijesti o dječjem raku osvjetljenjem Starog Mosta u zlatnu boju i projekcijom zlatne vrpce, a poželjet će i dobrodošlicu Udruženju u sklopu ove kampanje.

Organizatori su pozvali sve koji mogu da im se pridruže 7. rujna (subota) u Mostaru na prvom katu Mepas Malla (prostor između Bershke i Stradivariusa) od 12 do 17 sati te u kinu Cinestar Mostar (4. kat Mepas Mall) od 19 sati na projekciji i premijeri filma ''Velika bijela kuća''.

''Pridružite nam se i zajedno s nama pozlatite ovaj rujan te pomozite da se glas djece oboljele od raka i njihovih obitelji što dalje čuje. Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove obitelji, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. Upravo tijekom ovog, nama bitnog, mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i obitelji nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice'', poručili su iz Udruženje Srce za djecu.

Ističu kako je cilj Zlatnog septembra da se podigne svijest o svim aspektima borbe sa dječjim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja.

Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu obitelj dogodi se nezamislivo.

Kopirati
Drag cursor here to close