Dom zdravlja

Mostar dobiva vanjske defibrilatore, u planu edukacije stručnog kadra i građana

Iz Doma zdravlja je za Bljesak.info rečeno kako se ovim projektom želi podignuti razina kvalitete usluge hitne medicinske pomoći (HMP) u regiji.
Lifestyle / Zdravlje | 24. 11. 2019. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će uskoro dobiti vanjske automatske defibrilatore (AED), a uređaji se dobivaju zahvaljujući projektu RACE kojeg provodi mostarski Dom zdravlja.

Projekt vrijedan više od milijun maraka kojeg nosi zdravstvena ustanova iz Mostara provodi se u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore i Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije, financiran kroz program Europske unije.

Iz Doma zdravlja je za Bljesak.info rečeno kako se ovim projektom želi podignuti razina kvalitete usluge hitne medicinske pomoći (HMP) u regiji.

''Zajednički pristup projekta je uskladiti kvalitetu, standard, procedure, opremu i stručnu osposobljenost kadrova kojima je zajednički cilj unaprijediti kvalitetu usluge HMP u regiji. Tijekom implementacije projekta, stvorit će se krug edukativnog karaktera kojim je svrha kontinuirana edukacija kako stručnih kadrova, tako i običnih građana. Misao vodilja ovog koncepta leži na činjenici da je 3-5 minuta do dolaska hitne najvažniji za život pacijenta, te takvom edukacijom građana i postavljanjem AED-ova želimo broj smrtnosti smanjiti na najmanju moguću razinu'', rekla je glasnogovornica Ines Popovac.

Druga faza projekta, navodi Popovac, bazirana je na zajedničkim vježbama sva tri aktera u projektnom programu kako bi dobili uigran i osposobljen, istreniran tim za zajednička djelovanja u slučaju većih nesreća. Također, dodaje, bio bi napravljen Protokol o suradnji koji bi jasno definirao  postupke, aktivnosti i odgovornosti u slučaju masovnih nesreća.

Menadžment Doma zdravlja Mostar, tvrdi, kontinuirano radi i ulaže sve napore kako bi se unaprijedila kvaliteta usluga koje pružamo našim korisnicima, što je, navodi, vidljivo kroz razne projekte koje su implementirali zadnjih godina.

''Projekt 'RACE' je bio veliki izazov za nas jer do sada nismo imali iskustva sa europskim fondovima, posebno kad se uzme u obzir da je Dom zdravlja Mostar vodeći partner projekta'', kazala je glasnogovornica Popovac.

Kopirati
Drag cursor here to close