Domovi zdravlja

Mostar: Do sada cijepljeno 25 tisuća osoba

Cijepljenje su osobe pretežno mlađe populacije, što im je izuzetno drago.
Lifestyle / Zdravlje | 07. 12. 2021. u 12:49 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imali smo uspješnu akciju u tržnom centru Mepas u kojoj smo cijepili 300 ljudi'', rekla je za Bljesak.info Ines Popovac, glasnogovornica Doma zdravlja Mostar.

Navela je kako su cijepljenje osobe pretežno mlađe populacije, što im je izuzetno drago, te da je ovaj odaziv jako dobar, zbog čega su se odlučili ponovno pokrenuti ovakvu inicijativu.

''Ovaj put ćemo akciju održati u prijepodnevnom, od 10 do 12 sati i popodnevnom terminu, od 17 do 19 sati. Raspoloživa cjepiva su Pfizer, Sinopharm i Moderna. Cijepiti se mogu svi bez prethodne najave, a treću dozu mogu primiti oni kojima je prošlo šest mjeseci od drugog cjepiva'', navela je Popovac o akciji koju planiraju za četvrtak 9. prosinca.

Cijepljenje u Plazi

Nešto manji odaziv zabilježile su njihove kolege iz Doma zdravlja stari grad koji su akciju cijepljenja proveli u tržnom centru Plaza.

''Ukupno su cijepljeno 132 osobe, uglavnom mlađe populacije, od 18 do 50 godina. Od toga je Pfizerom cijepljeno 80 posto njih i riječ je o prvoj dozi'', rekli su za Bljesak.info iz Doma zdravlja stari grad Mostar.

Ova ustanova provodi konstantno akcije cijepljenja u Bošnjačkom centru za kulturu, u dvije smjene, te smatraju da je to za sada zadovoljavajuće.

Ukupno oko 25 tisuća

Ukupan broj osoba koje su cijepljenje, a koje su zavedene u evidenciji mostarskih Domova zdravlja jeste oko 25 tisuća osoba.

''Ukupan broj cijepljenih jeste 14.700 s prvom dozom, od čega je 11.581 cijepljeno s dvije doze. Treću dozu su dobile 303 osobe'', rekli su u Domu zdravlja stari grad.

Prema evidenciji Doma zdravlja Mostar do sada je cijepljeno 10.398 prvom dozom, a 9.725 s dvije doze.

 

Kopirati
Drag cursor here to close